Блог

Повече от Блок Кино

Благодарение на партньорите ни от ИКЕА „Блок Кино“ ще излезе от границите на София и ще пътува!

Тази седмица гостуваме на най-новия софийски парк „Възраждане“, намиращ се в кв.Зона Б-5.

На 7 август в кв. Надежда под открито небе ще гледаме пълнометражния игрален филм „Съдилището“ на режисьора Стефан Командарев (копродукция между България, Македония, Хърватия и Германия) и късометражния игрален филм „Добри“ на Орлин Милчев, познат и като хип-хоп артиста Атила.

Втората седмица на Блок Кино започва с повече слънце и, разбира се, ново българско кино.

Как да опишем Блок Кино - може би като промяна? Промяна във възприемането на скучната градинка пред блока или познатия училищен двор, както и промяна в представата на много зрители за новото българско кино.

Вече може би сте започнали с плановете за лятото, но нашият съвет е да запазите вечерите за кино под открито небе с Блок Кино.

Разговаряме със Свилен Димитров за това как се рисуват приказки за нови светове и как се раждат онези истории, на които нито възрастните, нито децата могат да устоят. Неговият филм “Въздушният Ас” бе част от програмата на Блок Анимационно Кино.

Продължаваме да представяме авторите на филмите част от програмата на Блок Анимационно Кино. Запознайте се с Радост, София и Георги, екипът, който създаде анимационния филм “Как Сърдел направи ремонт”.