Вече може би сте започнали с плановете за лятото, но нашият съвет е да запазите вечерите за кино под открито небе с Блок Кино.

Новото българско кино не винаги успява да достигне до широка публика. Затова и преди 3 години решихме да помогнем на тази среща да се случи. Показвайки ново българско кино в различни квартали, правим връзката зрители-филм много по-лесна: филмите стават достъпни, а публиката е отворена за тях и ги очаква с нетърпение.

Blok-kino-2017

Повече от Блок Кино

Тази година магията на киното ще се случи в 10 квартала на София, които засега пазим в тайна, но съвсем скоро ще можете да откриете конкретните локации на сайта ни blok-kino.com, както и на страницата ни във facebook.

От вас зависи дали ще посетите само градинката пред блока или ще видите как е и при съседите в близкия квартал. Както знаете, няма ограничения – можете да дойдете сами или с цялото семейство, а защо не дори и с целия блок…Можете да си носите столче, рогозка или любима разхлаждаща напитка, или пък да не носите нищо освен любопитство си към света на киното… Какво ще гледаме? Отговорът е лесен – хубаво ново българско кино! Филмите, отново – тайна.

Игралните филми, които сме избрали за вас са все заглавия, за които се говори много през последните месеци: филми с важни послания, които вече са носители на престижни национални и международни отличия. Документалните филми в програмата на Блок Кино се занимават със сериозни теми, които поставят с мекота и чувство за хумор, и несъмнено ще превземат мислите и разговорите ни.

Blok-kino-2017-Mladost

Кои са филмите, които ще гледаме тази година?

Със сигурност ще можете да видите и страхотни късометражни филми, сред които носителят на награда Jameson за български късометражен филм на 21 международен София Филм Фест „Дрехи“ на режисьора Веселин Бойдев и награденият със “Златна роза” през 2016-та “Куче” на Владимир Петев. Тази година в селекцията ни с късометражни филми има и няколко анимации, които ще ви впечатлят с богатото въображение, с което са направени. И все пак, за да не ви държим в напрежение ето няколко ключови думи за игралните филми от програмата на Блок Кино 2017- черно–бяло, обир, вид спортни обувки, кладенец, присъда, зоологическа градина… и спираме до тук.

Очакваме ви в квартала в края на юли и август с Блок Кино 2017!

Екипът на Блок Кино